Тенис турнир за дипломати и приятели ще се проведе през този уикенд в София. Състезанието е по случай 80-годишнината на Българската федерация по тенис и се организира по инициатива на посланиците на Германия и Словакия у нас, както и на Министерство на външните работи. Патрон на проявата е е министър-председателят г-н Бойко Борисов.
 
Турнирът на 25 и 26 септември ще се проведе на кортовете на Дипломатическия клуб в Горна баня. Според предварителните заявки в състезанието ще участват посланиците на Германия - Матиас Хьопфнер, на Словакия - Карол Мистрик, дипломати от посолствата на Германия, Словакия, Индонезия, Южна Корея и Ирландия, Япония, Русия и др.; депутати от българския парламент,служители в Министерството на външните работи.
 
Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи като ще има турнири по единично и на двойки. Срещите ще започнат в събота, 25 септември, от 10:00 часа, финалите ще са в неделя (26.09). По време на турнира по инициатива на БФТ ще бъде представена изложба на съвременни български художници, вдъхновени от темата "Тенисът - общуване в хармония"./БЛИЦ