Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира във Виена, след като победи с 6:7 (5), 6:4, 6:3 Стефанос Циципас за 2 часа и 15 минути игра. Българинът загуби първия сет, след като поведе с 5:0 в тайбрека, но във втория и третия бе безупречен и достигна до успеха. Така той успя и да си отмъсти на гърка, който го победи на "Ролан Гарос".

В следващия кръг Гришо се ще се изправи срещу Даниел Еванс. До момента двамата имат четири официални срещи, като в три от тях победител излиза българинът.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Първи сет
Димитров започна двубоя с отличен сервис и това му позволи пръв да излезе напред в резултата. Циципас обаче също се показа отличен начален удар и също взе подаването си. 

Гришо и гръцкият му съперник показаха най-доброто от себе си при сервис и не позволяваха да се стигне дори до възможност да пробив. Логично постепенно се стигна до 6:6 и сетът трябваше да се реши с тайбрек. 

Димитров изигра едни от най-силните си минути и отличният му сервис и две грешки на Циципас направиха резултата в тайбрека 5:0 за българина. Циципас обаче записа ас, който му даде увереност. Той осъществи невероятен обрат и спечели тайбрека със 7:5, с което поведе в резултата.

Втори сет
Циципас започна тази част със самочувствие и бърз първи гейм в своя полза. Гришо пък направи една от типичните си грешки, но не позволи да се стигне до пробив и изравни. Димитров дори получи първата възможност за брейк в мача, но гъркът се справи със ситуацията. 

Димитров отговори на предизвикателството по възможно най-добрия начин, спечелвайки четвъртия гейм на нула с два пореди уинъра. Първата ни ракета започна много добре следващия гейм и поведе с 30-0, след което стигна до две поредни точки за пробив. Димитров стигна до първия пробив в срещата след чудесно излизане на мрежата и дръпна в сета.

Последва силен сервис гейм и затвърждаване на брейка - 4:2. До края на сета и двамата бяха почти безупречни при своя сервис, което беше изцяло в полза на българина - 6:4 и изравняване на сетовете.

Трети сет
Третият сет стартира с равностоен гейм, който бе спечели Циципас, въпреки че Гришо достигна до 30:30, но не успя да се възползва. Българинът взе безпроблемно подаването си, а същото стори и гъркът. 

При 2:2 Григор стигна до цели четири шанса за пробив. Циципас допусна няколко грешки, намери сили да достигне до равенство, но пробивът беше факт и Григор поведе. 

Циципас опита веднага да върне брейка и дори бе близо до това. Гръцкият тенисист на два пъти получи шанс за пробив, но Григор издържа и поведе с 4:2 гейма в решителния сет.

Димитров вече бе във вихъра си, позволи на Циципас да спечели подаването си, но след успешен сервис гейм и втори пробив се стигна до победата!