Бразилската тенисистка Беатрис Хадад Мая спечели своята трета си титла от турнири на WTA. На финала на турнира в Джухай тя се наложи над китайката  Чжън Цинвън със  7:6 (11), 7:6 (4). Турнирът WTA Елит Трофи е с награден фонд 2.4 милиона долара. 

Мачът продължи 2 часа и 51 минути и подобри рекорда на сезона за най-продължителен женски мач. До момента първото място се държеше от четвъртфинал в Сеул, приключил след 2 часа и 49 минути.

86-минутният първи сет включваше само два пробива на сервис, и двата затвърдени с изключителни уинъри от форхенд по линията. Китайката първа нанесе удар, за да поведе с 3:2. Но След това Адад Мая изравни за 4:4. Кулминацията в сета настъпи в тайбрека, като Чжън първа поведе, но след това бразилката дръпна с 5:3. След това обаче пропиля първата си точка за сета, но в крайна сметка издръжливостта й в напечени моменти й донесе успеха.

Нивото на интензивност на мача спадна в началото на втория сет – особено от страна на китайката, която пропусна да вземе подаването си в третия гейм. Носена на крилете от публиката, тя направи брейк за 3:3. И когато Хадад Мая сервираше за титлата при 5:4, Чжън  отново намери сили да изравни и да прати финалния двубой в тайбрека. Там стабилното подаване на Адад Мая се оказа решаващо и тя спечели седем от последните девет точки, за да триумфира със 7:4 в допълнителната част.