Британският тенисист Даниел Евънс поднесе голямата изненада на турнира в Монте Карло, след като елиминира световния №1 Новак Джокович. Заемащият 33-а позиция в ранглистата на АТР Евънс се наложи с 6:4, 7:5 след малко повече от два часа игра.

Това беше първа среща на Даниел Евънс и Новак Джокович и 30-годишният британски тенисист записа най-голямата победа в кариерата си.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Първият сет започна кошмарно за Джокера, който допусна два ранни пробива и Евънс поведе с 3:0. След това сърбинът успя да възстанови равенството при 4:4, но веднага след това позволи още един брейк в подаването си. Това се оказа ключово и британецът взе първата част.

Във втория сет Джокович беше този, който направи първи пробив и след това поведе с 3:0. Евънс обаче успя да изравни, след като осъществи брейк в сервиса на Ноле в петия гейм. Ключов се оказа пробивът, който британският тенисист направи за 6:5, а след това приключи двубоя с първия си мачбол.

На четвъртфиналите Даниел Евънс ще се изправи срещу белгиеца Давид Гофен, който по-рано днес записа успех с 6:4, 7:6 (7) над Александър Зверев от Германия.