Джонатан Мърей стана първият британец с титла от “Уимбълдън” в мъжките двойки от 76 години насам. 31-годишният англичанин триумфира заедно с партньора си Фредерик Нилсен от Дания.
 
Мърей и Нилсен за първи път играха заедно на двойки преди три турнира, а на финала на “Уимбълдън” се справиха поставените под № 5 Роберт Линдстед и Ориа Теко след 4:6, 6:4, 7:6, 6:7, 6:3.
 
Последните британци с титла от мъжките двойки на “Уимбълдън” са Патрик Хюз и Реймънд Тъки, които триумират през 1936. Последните британци, играли финал при мъжките дуети в “Ол Инглънд Клъб” са Боби Уилсън и Майк Дейвис през 1960 г.
 
До момента през кариерата си Мърей никога не беше преминавал третия кръг на турнир от Големия шлем на двойки от 10 опита. Заедно с Нилсен получиха уайлд карт, за да участват на “Уимбълдън”. Любопитното в семейната история на датчанина е, че дядо му Курт е играл финала на сингъл при мъжете на “Уимбълдън” през 1953 и 1955 г.
 
По-късно днес шотландецът Анди Мъри може да стане първият британец с титла от “Уимбълдън” от 76 години насам. Той среща шесткратният притежател на трофея от “Ол Инглънд Клъб” Роджър Федерер.