Джоана Конта продължава страхотното си представяне на "Уимбълдън", като вече се превърна в първата тенисистка от Обединеното Кралство, която успява да достигне до полуфиналите на турнира от 1978 година насам, когато това направи Вирджиния Уейд. Конта триумфира с 6:7(2), 7:6(5), 6:4 срещу Симона Халеп в зрелищен дуел, който обаче завърши по неприятен начин.

При мачбола един от ударите на Халеп закачи линията и мощен женски вик прониза въздуха, но Конта отигра топката, докато румънката спря, предавайки точката, а с това и мача. Именно неспортменският възглас от трибуните беляза срещата, след която 26-годишната англичанка ликува за радост на пълните трибуни.

На полуфинала тя ще спори срещу 37-годишната Винъс Уилямс.

Поставената под №2 в схемата Халеп бе много близо до успеха, като водеше с 5:4 точки в тайбрека на втория сет, но в крайна сметка трябваше да преклони глава пред противничката си. 

По този начин румънката се размина и с първото място в световната ранглиста, на което след края на "Уимбълдън" ще застане чехкинята Каролина Плишкова, въпреки че тя отпадна още във втория кръг.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ 
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ