Новак Джокович - Анди Мъри 6:3, 6:3, 5:7, 3:3 (прекратен)

Полуфиналът от „Ролан Гарос” между Новак Джокович и Анди Мъри беше прекъснат след 3 часа и 10 минути игра заради буря. Световният №1 водеше с 2:1 сета след 6:3, 6:3, 5:7, 3:3,  когато дъждът и ураганният вятър накараха организаторите да спрат мача. Както е известно, лошото време причини инцидент по време на четвъртфинала между Джо-Вилфрид Цонга и Кей Нишикори. Тогава парче от видеостена се отчупи и нарани няколко зрители по трибуните.

Ноле започна много силно и спечели първите два сета с по 6:3. Мъри обаче не се предаде и успя да върне интригата. В третия сет британецът изравни геймовете на 3:3, а при 5:5 догони един лоб и с обръщането си заби зверски форхенд уинър. Последва грешка на Ноле и резултатът стана 15-40. След 2 часа и 20 минути на корта Мъри получи шанс за пробив и се възползва от него. Поведе с брейк за 6:5, след което спечели и сета със 7:5.

В четвъртата част Джокович опита да накъса ритъма на съперника и се прибра за 10 минути в съблекалнята, но тази хитрост не излезе ефективна. Мъри проби на „нула” за 2:1, но Джокович веднага върна пробива – 2:2. При 3:3 се стигна и до прекратяването на мача, който ще бъде доигран утре.

Новак Джокович има вече 28 поредни победи. Сърбинът за последно загуби от Роджър Федерер на финала в Дубай. Анди Мъри пък има 15 поредни успеха на клей, които му донесоха титлите в Мюнхен и от Мастърса в Мадрид. Как ще завърши сблъсъкът на титаните предстои да видим в събота. Ноле и Мъри подновяват спора си от 14,00 часа българско време.

Победителят от полуфинала ще срещне в битка за трофея на „Ролан Гарос” Станислас Вавринка. Швейцарецът сломи любимеца на домакините от Франция Жо-Вилфред Цонга с 6:3, 6:7(1), 7:6(3), 6:4. Полуфиналът на централния корт  "Филип Шатрие" продължи 3 часа и 46 минути.