Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) планира да продължи паузата, която беше наложена заради пандемията от коронавирус. Според в. „Билд“, днес ще бъде обявено, че подновяването на сезона ще бъде отложено за началото на август.

Към момента тенисът е спрян до 13 юли. Очакваше се първият турнир след подновяването да бъде от веригата Мастърс 500 в Хамбург. Организаторите обаче вече обявиха ново отлагане, но без да определят дата за провеждането. Новото удължаване на паузата ще се отрази общо върху осем турнира.

Ако паузата в АТР бъде удължена, това ще бъде наложено и от Женската тенис асоциация (WTA). На 1 юли се очаква да има ново заседание, което ще реши за турнирите от програмата за август, включително и за US Open, който трябва да се проведе от 31 август до 13 септември. Дори има предложение тази година турнирът от Големия шлем да напусне кортовете във Флашинг медоус заради пандемията и да се проведе в друг американски град.

Един от големите проблеми пред подновяването на сезона са рестрикциите върху пътуванията, наложени заради разпространението на COVID-19. Те не могат да предоставят равнопоставеност на всички играчи, а това носи опасения в ATP и WTA, че ако позволят провеждането на турнири в такива условия, може да последват съдебни дела.

За момента е ясно, че „Уимбълдън“ няма да се проведе през тази година. Организаторите на „Ролан Гарос“ за момента отложиха Откритото първенство на Франция за септември.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!