България ще е една от малкото държави с тенис турнир до края на годината след прекъсването на сезона. Това обявиха организаторите на Sofia Open 2020, след като станаха ясни датите за надпреварата (7-14 ноември).

С провеждането на финала на Sofia Open 2020 в събота, 14 ноември, точките от турнира в България ще бъдат зачетени за световната ранглиста и за борбата за място на Nitto ATP Finals в Лондон. Заключителният турнир за сезона стартира на 15 ноември, а Sofia Open 2020 може да се превърне и в битка до последно за класиране на финалите на световния тур, което е чудесна възможно за някои от най-добрите тенисисти в света да посетят София. 

Съкратеният сезон е и предпоставка за оспорвана надпревара за класиране за Лондон, в зависимост от резултатите на тенисистите през останалата част от календара на АТП.

Трима от участниците в Sofia Open 2019 - шампионът Данийл Медведев, Стефанос Циципас и Матео Беретини, бяха част от миналогодишната битка на осемте най-добри в Лондон, впоследствие спечелена от Циципас.

През 2017 г. пък шампионът на Sofia Open Григор Димитров триумфира и с титлата на финалния турнир на АТП, а финалът в Лондон бе повторение на финала в София: Димитров – Гофен.