Шампионът Чехия продължава да брани титлата си в Купа Дейвис и на финала срещу Сърбия изравни резултата за 1:1. Седмият в световната ранглиста Томаш Бердих победи за час и 54 минути 117-ия в света Душан Лайович с 6:3, 6:4, 6:3. Преди това Новак Джокович беше дал аванс на домакините след успех над Радек Щепанек.
 
23-годишният Лайович замени контузения Янко Типсаревич и опита да се противопостави на пет години по-възрастния Бердих, но достатъчни за успеха на чеха се оказаха спечелените по един пробив във всеки сет.
 
Утре предстои мач на двойки. За Сърбия ще играят Илия Божоляц и Ненад Зимонич. По програма те трябва да се изправят срещу Ян Хайек и Лукаш Русол, но не е изключено чехите да заложат на дуета Бердих – Щепанек, който има само една загуба на двойки за Купа Дейвис от 2007 г. насам.
 
Сърбия спечели единствената си Купа Дейвис през 2010 г. след успех с 3:2 над Франция в Белград. Чехите играят трети финал в турнира за последните пет години, а през минала година взеха трофея след 3:2 над Испания в Прага.