Владимир Сафарик ще бъде капитан на чешкия национален отбор по тенис за „Купа Дейвис", след като Ярослав Навратил влезе в болница по спешност с белодробна емболия.

56-годишният Навратил води националния тим на страната от 2006 година, като чехите стигнаха до финала за "Купа Дейвис" за трети път в последните пет сезона.

Сафарик беше капитан на Чехия от 2006 година насам, като най-сериозния си успех постигна при титлата от миналата година в Прага. Той е бивш треньор по тенис, оглавява компанията, която се занимава с всички организационни въпроси около мачовете на Чехия за „Купа Дейвис”. Той беше и капитан на чехкините при участието им във "Фед къп" през далечната 1992 година.

Защитаващият титлата си Чехия ще разчита на номер 6 в световната ранглиста Томаш Бердих, както и на Лукаш Росол, Радек Щепанек и Ян Хайек за двубоя на твърдите кортове в зала "Белград Арена" от 15 до 17 ноември.

В състава на шампиона от 2010 година Сърбия са заявени вторият в класацията на АТP Новак Джокович и Янко Типсаревич, Илия Божоляц и Ненад Зимонич.