Американката Тейлър Таунзенд и чехкинята Катерина Синякова победиха канадката Габриела Дабровски и новозеландката Ерин Раутлиф със 7:6(5), 7:6(1) и спечелиха титлата на двойки жени от "Уимбълдън".

За Таунзенд това бе първа титла от Големия шлем в кариерата, след като американката загуби на домашна почва през 2022 и миналата година в Париж. Синякова пък вече има девет трофея на двойки.

"Радвам се, че излязох на корта с Катерина. Помня първия ми финал в Големия шлем през 2022, когато тя ме победи, така че бе приятно този път да бъда на нейна страна. Последните две седмици бяха незабравими за мен и се радвам, че най-накрая пресякох първа финалната линия", заяви 28-годишната Таунзенд, която през 2021 стана майка.

Раутлиф, която заедно с Дабровски спечели титлата на двойки в САЩ през миналата година, пък ще намери утеха в класацията на WTA на двойки, тъй като ще излезе на първото място в понеделник.

"За първи път съм на финал в Англия и се надявам да не бъде за последен. В този турнир има нещо, което те кара да изпитваш допълнителни емоции", заяви тенисистката от Нова Зеландия.

Синякова спечели първите си две титли на двойки на "Уимбълдън" редом до сънародничката си Барбора Крейчикова, която по-рано вчера деня надви Джазмин Паолини за трофея на сингъл.

"Гордея се с Барбора и съм щастлива, че и аз съм шампионка", заяви Катерина Синякова.