Младите български тенисисти продължават с отличното си представяне на международния турнир за девойки до 14 години "Девин Къп", провеждащ се на кортовете на ТК Левски в София.
 
Получилата уайлд кард Александра Караманолева сложи край на серията от шест поредни победи на шампионката от миналата седмица в Сливен Вивиян Златанова, отстранявайки я след 3:6, 6:3, 6:4 и на четвъртфиналите ще срещне поставената под № 9 украинка Анастасия Шошина.
 
Даниела Кабакова също се класира за тази фаза на турнира, постигайки категорична победа с 6:1, 6:1 над поставената под № 3 Валерия Николаев (Израел). Напред продължават още Габриела Стойменова и Десислава Златева, които в спор за място на полуфиналите ще срещнат съответно Янина Браун (Германия) и Катерина Баранивска (Украйна).
 
При момчетата до четвъртфиналите достигна водачът в схемата Любомир Лещански, отстранил с категоричното 6:1, 6:0 македонеца Драган Думевски, а Калоян Михайлов, Теодор Бачев и Мирослав Георгиев претърпяха поражения.
 
На силния турнир за юноши до 16 години в Австрия Андрей Алауи постигна четвърта поредна победа, след като в среща от четвъртфиналите се наложи с 6:4, 5:7, 6:4 над поставения под № 2 Мартин Каро (Словакия) и в опит да се класира за финала ще срещне четвъртия в схемата Ника Долидзе (Грузия).
 
Джулия Терзийска също участва на състезанието в Австрия, но на четвъртфиналите отстъпи с 3:6, 6:2, 3:6. Андрей и Джулия се представят много добре и на турнира на двойки, където достигнаха до полуфиналите съответно при юношите и девойките.
 
През тази седмица на кортовете на ТК Дема в София се провежда международен турнир за юноши и девойки до 18 години, където през Борислава Ботушарова победи с 6:4, 6:7, 6:3 поставената под № 4 австрийка Юлия Грабхер и се класира за първи път в кариерата си за финал на състезание от такъв ранг.
 
В опит да спечели първа титла на турнир, носещ точки за световната ранглиста при девойките, Борислава Ботушарова ще се изправи срещу водачката в схемата Линда Горческа (Македония).
 
За финала на турнира на двойки при юношите се класираха Стефан Трифонов и Никола Телкеджиев, които в много оспорван двубой се наложиха с 4:6, 6:3, 10:4 над Резник/Сулея (Израел/Румъния). В спора за титлата българските тенисисти ще срещнат поставените под № 1 Томич/Капукиран (Сърбия/Турция)./БЛИЦ