Четирима тенисисти ще представят България на втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос" в Париж, който стартира на 22 май. Двама от тях ще направят точно там своя дебют в най-престижната верига. Цветана Пиронкова и Григор Димитров са в основната схема на състезанието. Елица Костова започва от квалификациите, а Виктория Томова ще играе при девойките.
 
Цеци няма да е поставена, тя ще стартира под №36. Пловдивчанката не показва, че е във форма на клей, но въпреки това шансовете й за добро представяне не са никак нереални.
 
Григор Димитров ще запише първо участие на "Ролан Гарос" при мъжете. Хасковлията, който в момента е №64 в световната ранглиста, беше в схемата и на "Уимбълдън" през 2009 година. Тогава обаче той влезе с "уайлд кард" като юношески шампион от предишния сезон.
 
Очакванията към българина са големи, след като записа четири победи на "Аустрелиън Оупън", където тръгна от квалификациите.
 
Елица Костова ще дебютира в Големия шлем точно в Париж и ще стане 14-ата българска тенисистка, участвала в най-престижното каре турнири.
 
"Във вторник видях, че съм влязла последна в списъка на квалификациите за "Ролан Гарос". Така че ще играя. Няма да правя специална подготовка. Отивам да се забавлявам и се надявам да покажа най-доброто, на което съм способна”, заяви за racketi.com 21-годишната Костова, която в момента е на рекордното за нея 195-о място в света. Пресявките в Париж започват на 17 май.
 
Виктория Томова също ще отбележи първо участие в Голямата четворка. 16-годишната бивша еврошампионка ще започне директно в основната схема при девойките. Генерална репетиция за Томова ще бъде турнирът в Милано през следващата седмица.
 
Още една тенисистка, родена в България, ще се пусне на “Ролан Гарос”. Това е девическата шампионка Сесил Каратанчева, която в момента се състезава за Казахстан. Софиянката стигна четвъртфинал при жените на "Ролан Гарос" през 2005 година, но после бе уличена в употреба на нандролон. Сесил ще играе в квалификациите на турнира.