Четирима нови членове на Управителния съвет бяха приети на днешното Общо събрание на БФТ. Това са Веселин Балевски, Рангел Марков, Янаки Янакиев и Рустам Зада, които бяха избрани с пълно единодушие от делегатите на Общото събрание.
 
В отчета за дейността на федерацията за 2009 г. бяха отчетени успехите на най-добрите ни тенисисти и на големите ни надежди Виктория Томова и Димитър Кузманов, стартиралия успешно проект “Тенисът - забавен, лесен и полезен” въз основата на програмата “Play & Stay” на ITF, дейността по региони, треньорско обучение, тенис за хора в инвалидни колички и т.н.
 
Бяха подчертани богатият спортен календар, добрата маркетингова политика, както и предизвикателствата, пред които е изправена БФТ. Общото събрание прие единодушно декларацията за необходимостта от структурирането на Национален тенис център.
 
Делегатите на Общото събрание приеха отчета на Контролния съвет за миналата година. Бе приет и бюджетът на БФТ за 2010 г., който въпреки кризата е в същите рамки като последните години - в общ размер на 1 389 000 лева./БЛИЦ