Диа Евтимова триумфира с титлата на турнира в Анталия (Турция) с награден фонд 10 000 долара, след като във финалния двубой се наложи с 6:3, 6:4 над французойката Марион Го, съобщи tenniskafe.com. Това е четвърта титла в кариерата на 23-годишната българка от общо 13 изиграни финала, а за последен път бе печелила турнир през 2009 г., като това стана на състезанието със същия награден фонд.

Благодарение на днешния си успех Диа Евтимова спечели 12 точки за WTA ранглистата, които ще бъдат добавени в актива й на 7 март и ще се изкачи до около 240-то място в света.

В следващия един месец Диа ще участва на четири поредни турнира в Турция със същия награден фонд, а за този период има да защитава 16 точки, тъй като през миналата година достигна на четири пъти до четвъртфиналите.

В основната схема на турнира в Анталия, започващ през следващата седмица, попада и Мартина Гледачева. В квалификациите са Десислава Младенова, Надежда Василева и сестри Велиеви, които днес ще изиграят мачовете си от втори кръг.