Изабелла Шиникова се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Дубай (ОАЕ) с награден фонд 100 хиляди долара. Българската тенисистка, която мина през квалификациите, пласира 12 аса и елиминира водачката в схемата Виктория Хрунчакова (Словакия) със 7:6(5), 1:6, 6:3 след 109 минути игра.

С победата българката си осигури 2573 долара и 31 точки за световната ранглиста, в която заема 290-о място. За място на полуфиналите тя ще играе срещу 29-годишната Нигина Абдураимова (Узбекистан), 245-а в света. Двете не са се срещали досега.

Националът на България за Купа Дейвис Пьотр Нестеров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове на открито в Ал Захра (Кувейт) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 7 Нестеров отстрани британеца Алистър Грей със 7:6(3), 7:5 за 2:11 часа игра.

За българския тенисист това е 14-а победа в последните 15 мача във веригата на Световната федерация ITF в Кувейт, където спечели два турнира от същия ранг отново в Ал Захра в края на октомври и в началото на ноември. За място на полуфиналите той очаква третия поставен Реми Бертола (Швейцария).

В надпреварата на двойки Нестеров и Александър Бакши (Грузия), номер 4 в схемата, излизат по-късно днес следобед на четвъртфиналите срещу нидерландците Елгин Хублал и Деней Васерман.