Голямата изненада в мъжката надпревара на завършилия в неделя US Open пристига, за да играе за място в основната схема на Sofia Open Нидерландската сензация Ботик ван де Зандсхулп, който в Ню Йорк победи Рууд и Шварцман и единствен взе сет на шампиона Медведев, ще трябва да мине през квалификациите в „Арена Армеец” на започващия идната неделя турнир.

Любопитното в списъка на участващите в пресявките на Sofia Open е, че Ван де Зандсхулп дори не е най-успелият в турнири от "Големия шлем". Тази чест се пада на Марко Чекинато, който преди три години победи Джокович на „Ролан Гарос” и стигна полуфинал.

В списъка на заявените за квалификациите на Sofia Open е и сънародникът му Андреас Сепи, добре познат на българската публика от четирите си поредни участия в основната схема на турнира (2016-2019), като в дебютното му издание през 2016 г. бе четвъртфиналист.

Потвърдени участници в квалификациите на Sofia Open 2021:

Педро Мартинес (Испания) №59

Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия) №62

Джанлука Магер (Италия) №66

Микаел Имер (Швеция) №73

Джеймс Дъкуърт (Австралия) №80

Сунуу Куон (Корея) №83

Марко Чекинато (Италия) №84

Андреас Сепи (Италия) №88

Егор Герасимов (Беларус) №90

Карлос Табернер (Испания) №102

Даниел Галан (Колумбия) №110

Бернабе Сапата Мирайес (Испания) №120

Йожеф Коввалик (Словакия) №138

Камил Майхжак (Полша) №139

Към заявените за квалификациите участници ще бъдат добавени двама с „уайлд кард”, като техните имено ще бъдат обявени в следващите дни.

Трима играчи от Топ 20 на световната ранглиста, двама бивши шампиони в София и носител на титла от "Големия шлем" са сред потвърдитилите участие в основната схема на шестото издание на Sofia Open. Надпреварата от категория ATP 250 ше се проведе от 26 септември до 3 октомври в „Арена Армеец”.