Григор Димитров излиза днес около 15:30 часа за четвъртфиналния си двубой от ATP 500 турнира в Барселона срещу Пабло Кареньо Буста. Мачът, който е втори в програмата на Централния корт, ще бъде излъчен директно в ефира на Mtel Sport 1, както и онлайн като на ppv.mtel.bg.

Димитров и испанският му опонент имат общо 5 мача помежду си, а българинът води с 3:2 успеха. Буста обаче има предимство в сблъсъците на клей, където е спечелил две победи от три мача. Залогът за Григор е много висок, тъй като при победа и достигане до полуфинал, той ще се завърне от понеделник под №4 в световната ранглиста.

За да достигне до днешния двубой, Димитров спаси два мачбола и преодоля изоставане от 1:4 гейма в решителния трети сте при победата си над тунизиеца Малек Джазири в трети кръг. Преди това българинът премина без затруднения през французина Жил Симон.

Победителят от мача Димитров - Буста ще се изправи на полуфинала срещу младия грък Стефанос Циципас или австриеца Доминик Тийм. В другата част на схемата големият фаворит е световният №1 Рафаел Надал, който преследва 11-ата си титла в Барселона.