ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Новак Джокович получи сериозно признание от чичото на Рафаел Надал - Тони, който го определи като най-добрия тенисист в света в интервю за вестник El País.

Тони Надал определи сърбина за най-завършения играч в ATP тура, което му позволява да се адаптира към останалите съперници. Друго негово качество е това, че той е яростен боец, който не се отказва до края. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Последното нещо, което отличава Джокович, е неговата отдаденост, както и желанието му да усъвършенства играта си след 30-те години в кариерата на един тенисист, когато мнозина на неговата възраст вече са се изчерпали.

„Несъмнено играта му е най-завършена, което му дава възможността да играе добре в защита и нападение. Той не се отказва до края, а също така притежава и невероятно спокойствие в моментите, в които напрежението е най-сериозно.“

„Притежава амбицията да става по-добър. Доказателство за това е неговият сервис, който се подобри в последно време. Това, което все още прави Новак, е невероятно. Трудно може да бъде победен, освен ако срещу него не играе Роджър Федерер.

След като преди 15 години триумфира за първи път с титлата на Откритото първенство на Австралия, вече има на сметката си 10 трофея от Мелбърн. Нивото му на игра е впечатляващо и изумява всички в света на тениса“, подчерта Тони Надал.

Преди по-малко от седмица Джокович триумфира с титлата от най-авторитетната надпревара на австралийска почва и по този начин изравни именно Рафаел Надал по спечелени трофеи в турнирите от Големия шлем – 22. Така сърбинът оглави световната ранглистата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК