Кей Нишикори не убеди, че заслужава мястото си във финалната четворка на заключителния "Мастърс" турнир в Лондон. Японецът загуби от вече отпадналия от надпреварата Марин Чилич след обрат - 6:3, 2:6, 3:6.

Двубоят на практика нямаше влияние върху имената на полуфиналистите, но със сигурност може да повлияе на самите полуфинали. Защото докато Чилич бе аут от турнира и преди срещата, Нишикори си беше гарантирал попадане във финалната четворка, но и мач срещу шампиона Новак Джокович, което определено означаваше, че японецът ще се нуждае от допълнителна увереност преди тежкия сблъсък. Загуба от Чилич не влизаше в сметките на световния №5, който започна силно срещата и спечели първия сет с 6:3.

След това хърватинът показа по-добра игра. След като изоставаше с 0:1 във втория сет, Чилич взе пет поредни гейма и предреши успеха си в тази част. В крайна сметка я спечели с 6:2 и всичко се реши в трети сет. В него хърватинът стигна до пробив за 3:2, затвърди го, след което не изпусна инициативата до края, записвайки почетна победа на финалния "Мастърс" в Лондон.