Виктор Меламед e водещ експерт по реклама и публични комуникации, основател на компанията „ФАМА Консултинг“, генерален почетен консул на Кралство Тайланд в България, избиран в ръководството на важни НПО. Има дълга кариера в БГА „Балкан“, автор на проза, филолог по образование. Освен всичко това, e бил съпредседател на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. Той е член на Почетния борд на Sofia Open 2020:

– Г-н Меламед, стара ли е връзката ви с тениса?
– Доста стара. Запален почитател съм. Гледам при всяка възможност, а когато е в София – какво по хубаво от това да съм на живо в залата?! За отношението ми много допринесе и дългогодишното ни отлично сътрудничество с Българската федерация по тенис. Затова и следя турнира с повишен интерес.

– Как оценявате развитието му?
– Като изключително впечатляващо. Удоволствие е да имаме такъв турнир. За мен това е, моля, напишете го с главни букви, ТУРНИРЪТ НА СОФИЯ! На този чудесен град, на тази чудесна столица… А това, което организаторите направиха и правят тази година, е истински героизъм. Благодаря от сърце на всички, които са съпричастни за това София и България да са домакини на най-силния турнир ATP 250! Щастлив съм, че и аз съм допринесъл поне малко. Още по-щастлив ще бъда, ако Sofia Open продължава да изпълнява с успех може би най-важната си мисия – да ентусиазира младите да спортуват, независимо на какво ниво.

– Тайланд, с която страна сте силно свързан, също като България имаше тенисист в Топ 10. Случайно да сте се засичали там с Парадорн Сричафан?
– Не, но съм се засичал с Тамарин Танасугарн, която беше в първата двайсетица на ранглистата! Бяхме на представянето на модни облекла. Даде ми автограф, който още пазя. В Тайланд тенисът е много популярен, публиката е компетентна. Много хора са ме питали как се развива този спорт у нас и дали познавам лично най-добрите български състезатели и най-вече Григор Димитров. Ще се радвам скоро да ме питат и за нови български звезди.