Някои хора просто са родени с късмет! Такъв е случаят и с 30-годишния тенисист Петер Полански. Съдбата на канадеца му се усмихва по уникален начин за четвърти пореден път. По този начин той спокойно може да бъде обявен за най-големия късметлия в историята на тениса.

Петер Полански влезе за четвърти път в основната схема на турнир от Големия шлем като "щастлив губещ".

"Щастливите губещи" са играчи, които губят своя мач от последния кръг на квалификациите, но получават място в основната схема, когато един от играчите, които са част от жребия за същинската част, се оттегля от участие преди изиграването на първите мачове.

Още на Уимбълдън канадецът счупи рекорда, след като никой досега нямаше три поредни подобни участия. Сега обаче рекордът е още по-сензационен.

Полански загуби третия квалификационен кръг от Доналд Йънг след 5:7, 6:1, 3:6, но два часа по-късно името му бе избрано след жребий между 16 тенисисти, които имаха шанс да влязат в турнира.

В предишните три случая канадецът не успя да преодолее първи кръг като загуби от Карен Хачанов в Мелбърн, от Пиер-Юг Ербер в Париж и от Денис Новак в Лондон. Сега задачата му няма да е по-лесна, защото в опит да изравни най-доброто си класиране на US Open, втори кръг от 2010-а, ще срещне №4 в схемата Александър Зверев.