Първата ракета на българския женски тенис Цветана Пиронкова получи наградата си за Спортист №1 на България за месец септември, след като стигна до 1/4-финалите на US Open при завръщането си в професионалния спорт след тригодишно отсъствие. Пловдивчанката бояви, че за началото на 2021 г. е планирала участие на Austyralian Open, но не е ясно с цялостната си програма за следващия сезон заради пандемията от коронавирус.

"Много благодаря на всички за оказаната чест. Конкретни планове за новия сезон нямам, защото все още няма официален календар на WТА. Затова не знам кое ще бъде следващото ми състезание. Имам планове да играя на Откритото първенство на Австралия, но трябва да се запозная с условията заради коронавируса, защото се очаква да има двуседмична карантина", каза Пиронкова.

"Не виждам да е настъпила някаква промяна в женския тенис, докато ме нямаше. Нивото си е също толкова високо, само има нови имена, които не познавам. Лично аз се чувствах доста уверена при завръщането си, но не смеех да правя прогнози. След първия и втория мач на US Open придобих дори по-голяма увереност. Аз направих доста сериозна подготовка и заедно с опита ми, това даде резултат", добави пловдивчанката.

"На този етап се наслаждавам, че отново съм на корта и не си поставям времеви рамки. Може да играя още 10 години, може да играя още два месеца. Аз живея за момента и това е най-важното", допълни 33-годишната тенисистка.

"Навярно ще гледам някои мачове от Sofia Open през уикенда, но през седмицата не мога, защото тренирам. Това е едно страхотно тенис събитие, както и голяма възможност за българите, които участват в турнира", призна Цветана Пиронкова.