Данъчната служба на Украйна е иззела автомобилана на  тенисистката Альона Бондаренко заради неплатени данъци. Става дума за налог върху премия, който тя била получила за победата си в международен турнир в чужбина. Отнемането на возилото бил единственият начин тя да бъде принудена да внесе сумата  от 125 хиляди гривни по сметките на държавната данъчна служба в Киев.
Както съобщава NEWSru.ua, данъчните официално не са съобщили името на санкционираната състезателка, но съдейки по публикуваните данни, става дума именно за Бондаренко.

Тенисистката останала без любимата си “Тойота”, която паркирала за минута на улицата, за да си напазарува в близкия магазин. В тази ситуация длъжницата осъзнала, че действително може да се прости с имуществото си, ако дължи пари на държавата. Затова тя внесла нужната сума незабавно.

Цялата история започва преди няколко години, когато 28-годишната украинска звезда получила премия за победата си на турнир в Люксембург. Връщайки се у дома, тя била привикана в инспекцията, където настоятелно я посъветвали да декларира дохода, получен в чужбина. Съгласно документа чиновниците изчислили, че тя трябва да внесе данък от 125 000 гривни.
Обидената състезателка започнала серия съдебни дела срещу различни институции, позовавайки се на конвенцията за избягване на двойното данъчно облагане между Украйна и Великото херцогство. 

Альона Бондаренко преди три години се ожени за своя треньор Никола. На сватбата си двамата пристигнаха по дънки и венчаха в ежедневни дрехи. Кума на Альона бе сестра й Катерина, също известна тенисистка.