Номер 5 в световната тенис ранглиста Давид Ферер се завърна в състава на Испания за четвъртфиналите на отборната надпревара “Купа Дейвис”. Мачовете от Световната група са между 6 и 8 април. Ферер беше част от отбора, който спечели турнира миналата година. Тогава той, Рафаел Надал, Фернандо Вердаско и Фелисиано Лопес обявиха, че няма да играят в турнира този сезон, за да се подготвят за Олимпиадата в Лондон.

Капитанът Алекс Кореча обаче ще разчита на сърцатия състезател във важния сблъсък с Австрия. В състава са още номер 12 и 24 в света Николас Алмагро и Марсел Гранойерс, както и партньорът на Надал на двойки Марк Лопес.

За Австрия ще играят Юрген Мелцер (номер 22), Андрес Хайдер-Мюрер (110), Александър Пея (707) и Оливие Морач (номер 26 на двойки). Мачовете са в Испания на клей кортове.

Друг интересен сблъсък противопоставя Франция на САЩ. Жо-Вилфред Цонга (номер 6) води “петлите”, като в тима са още Гаел Монфис (14), Жулиен Бенето (33) и Микаел Льодра (43). Льорда и Бенето са предпочетени пред 17-ия в света Ришар Гаске заради опита си на двойки. Американците са в състав: Джон Иснър (номер 10), Марди Фиш (8) и близнаците Майк и Боб Брайън, който са лидери в света при дуетите. Анди Родик получава почивка от капитана Джим Къриър. Срещите ще се проведат в Монте Карло на клей корт.

Чехия излиза срещу Сърбия с Томаш Бердих (7), Радек Щепанек (25), Лукаш Росол (83) и Франтишек Чермак (18 при двойките). За западните ни съседи няма да играе Новак Джокович. И без него тимът е класен – Янко Типсаревич (9), Виктор Троицки (27), Душан Лайович (192) и Ненад Зимунич (6 при двойките). Мачовете са в Прага на клей корт.

Последният двубой противопоставя Аржентина на Хърватия на клей в Буенос Айрес. Домакините ще бъдат водени от Хуан Мартин дел Потро (11), а в тима са Хуан Монако (21), Давид Налбандян (50) и Едуардо Шванк (180). След контузия за Хърватия ще играе Марин Чилич (23), а останалите трима са Иво Карлович (54), Антонио Веич (166) и Ловро Зовко (94 при двойките).