Лейтън Хюит се класира за третия кръг на “Уимбълдън”. Австралиецът изхвърли петия в схемата Хуан Мартин дел Потро след 6:3, 7:5, 7:5, а сблъсъкът им може да бъде определен като този на Давид и Голиат. Разликата в ръста им е почти 20 сантиметра – аржентинецът е сред най-високите тенисисти със своите 198 см, а Хюит е сред най-ниските - едва 180 см.

Срещата започна добре за Дел Потро, който поведе с 2:1 гейма, но австралиецът се съвзе и спечели сета с 6:3. Следващите два бяха по-равностойни, но опитният състезател ги взе с по 7:5.

Отпадането във втория кръг е най-лошото представяне за годината в турнир от “Големия шлем” за Дел Потро, който замени контузения Рафаел Надал като водач на първата част от схемата. Аржентинецът загуби полуфинала на “Ролан Гарос” от Роджър Федерер миналия месец, а през януари игра на четвъртфиналите на “Аустрелиън Оупън”.

Хюит ще играе в третия кръг с победителя от немската двойка Фелип Печнер - Миша Зверев. Участието му на “Уимбълдън” е десето, а през 2002 година австралиецът спечели турнира, като на финала победи Давид Налбандян (Арж) със 6:1, 6:3, 6:2. Той има и титла от “ЮЕс оупън” през 2001-а, когато надигра Пийт Сампрас (САЩ) със 7:6, 6:1, 6:1./БЛИЦ