Световният №10 Алекс де Минор се класира за четвъртфиналите на US Open след победа с 6:0, 3:6, 6:3, 7:5 над сънародника си Джордан Томпсън. Това беше първа среща между двама представители на Австралия на този етап от турнира от 31 години.

След като спечели само 10 точки в първия сет, 30-годишният Томпсън успя да направи пробив във втория и да изравни резултата в мача. След това по-солидният опит на Де Минор в големите мачове си пролича и той успя да стигне до победата за 2:59 часа.

С този успех Алекс де Минор затвърди доминацията си над своите сънародници в тура през последните шест години. За този период той има 17 победи в 20 мача срещу австралийци.

Освен това Де Минор стана едва седмият тенисист от Зеления континент, който е достигал до поне два четвъртфинала на US Open в мъжкия сингъл в Оупън ерата. През последните 50 години само още двама австралийци са постигали това – Патрик Рафтър и Лейтън Хюит. Останалите са Джон Нюкъмб, Кен Розуол, Рони Роч и Фред Стоул

Алекс де Минор е и първият тенисист от Австралия от почти 20 години, който се класира на три поредни четвъртфинала от Големия шлем след Хюит през 2004 и 2005 г.
Следващият съперник на световния №10 на US Open ще бъде британецът Джак Дрейпър, който продължава с блестящото си представяне на турнира и стигна до четвъртфиналите без загубен сет.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК