Аржентинецът Хуан Мартин Дел Потро победи световния номер 2 Роджър Федерер със 7:6, 4:6, 6:3 в среща от третия кръг на Група “B” и се класира за полуфиналите на Финалния турнир на ATP в Лондон. Швейцарецът си осигури място на полуфиналите още след втория кръг, а до края на груповата фаза остава само един мач, а именно между изгубилите шансове да продължат напред испанец Давид Ферер и сърбин Янко Типсаревич.
 
В първия сет нямаше пробиви и се стигна до тайбрек, в който Дел Потро още от началото взе инициативата и без трудности го спечели със 7:3 точки, за да поведе в мача. Втората част започна с ранен пробив за Федерер и това позволи на швейцареца да изравни резултата в сетовете след 6:4 в своя полза. Решаващият трети започна силно за Дел Потро, който спечели подаването на съперника си и поведе с 3:0, а след това приключи сета с 6:3 в своя полза.
 
Вече са известни всички полуфиналисти в състезанието и остава само да се разбере кой срещу кого ще играе. Освен Дел Потро и Федерер напред в турнира продължават още сърбинът Новак Джокович и шотландецът Анди Мъри.
 
Победа на Типсаревич срещу Ферер ще означа, че Дел Потро ще спечели групата и ще играе на полуфинал с Мъри, а Федерер ще излезе срещу Джокович. Ако Ферер спечели срещу Типсаревич ще се стигне до обратния сценарий. Тогава Дел Потро ще играе с Джокович, а Федерер срещу Мъри.