Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро победи Лейтън Хюит с 6:2, 6:3 и се класира за полуфиналите на турнира в Сан Хосе, където ще се изправи срещу Фернандо Вердаско. Дел Потро успя да пробие съперника си в началото и на двата сета, като не изпусна преднината си до техния край. Това е първият му полуфинал след 15 месеца, в които лекува травма в китката.

"Да изиграя четири или пет мача тази седмица е нещо страхотно за моето завръщане. Надявам се да съм в добра форма за полуфинала. Чувствам се добре тази седмица, но съм далеч от върха на играта си. Всеки ден се подобрявам малко", каза аржентинецът след победата.

На полуфинала Дел Потро ще срещне поставения под номер 1 в основната схема Фернандо Вердаско, който победи узбекa Денис Истомин с 6:4, 6:4.

Младият канадец Милош Раонич достигна до първи полуфинал на турнир от АТП серията в своята кариера, след като се справи с друг млад талант - Ришар Беранкис. Раонич спечели двубоя с 6:4, 7:6, а малко след това научи, че се класира директно на финала на турнира, тъй като неговият съперник на полуфинала Гаел Монфис се отказа, заради контузия в лявата китка./БЛИЦ