Хуан Мартин Дел Потро, който в момента се възстановява след поредната операция в китката, изненадващо обяви, че се разделя както със своя траньор Франко Давин, така и с физиотерапевта си Мартиниано Орази. Аржентинецът взе решение, което направи преди известно време и нашият Григор Димитров, разделил се с наставника си Роджър Рашийд.

Бившият №4 в световната ранглиста работеше заедно с Давин от 2008 година насам и под негово ръководство спечели 13 АТР титли, сред които и тази от US Open през 2009, както и бронзов медал от Олимпийските игри в Лондон. Към момента Дел Потро не е разкрил каква е причината за тази раздяла.

"Искам да ви споделя, че Франко и Мартиниано вече не са част от моя екип. Изключително съм им благодарен за годините, в които работихме заедно и им пожелавам всичко най-хубаво. Също така съм благодарен и на техните семейства за подкрепата", написа аржентинецът във Фейсбук.

Към момента все още не е ясно кога Дел Потро ще се завърне на корта. Заради продължителното си отсъствие той се срина до №569 в световната ранглиста. В началото на месеца той премахна гипса от ръката си и през следващите няколко седмици ще бъде с шина./БЛИЦ