Хуан Мартин Дел Потро се отказа от участие от стартиращия след часове "Аустрелиън Оупън". По време на вчерашната си тренировка аржентинецът е получил силни болки в лявата китка, заради която ще се оперира и пропуска почти целия сезон 2014.

Дел Потро, който се завърна отново на корта през тази седмица и успя да достигне до 1/4-финалите в Сидни, се е подготвял заедно с Пабло Куевас, а 20 минути след началото на заниманието е помолил уругваеца да намали силата на ударите си към бекхенда му и малко по-късно е напуснал корта.

"Китката ми не е готова, за да играя на толкова важен турнир. Не ми беше лесно да взема това решение, но ако искам да остана здрав и да играя през целия сезон, това е правилното решение. Усещах болки в китката през последните няколко седмици, трябва да се оперирам", обяви Дел Потро на пресконференцията, на която съобщи, че се отказва от първия турнир за годината от Големия Шлем.

Дел Потро трябваше да се изправи срещу Йежи Янович в двубой от първи кръг на Откритото първенство на Австралия, а сега неговото място в основната схема ще бъде заето от "щастливия губещ" Хироки Мория.