Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро ще претърпи трета операция на лявата си китка този четвъртък. 26-годишният тенисист сам обяви това чрез съобщение в Youtube.

Дел Потро се завърна за кратко на корта през март тази година, но заради проблемите с китката отново си взе почивка. Надеждите му за завръщане за сезона на клей не станаха реалност и той отново ще се оперира.

"Преживях няколко тежки седмици и месеци. Тъжни дни, мрачни дни. Не се вижда много светлина в тунела заради тази сериозна контузия на китката. Хубавата част от историята е, че аз няма да се предам. Ако има нещо, което да искам да правя, то е да се боря за това, което обичам - за тениса", заяви аржентинецът в емоционално обръщение.

"Създалата се ситуация ми даде да разбера, че няма да е никак мъдро да продължавам да играя в това състояние. В Маями си дадох сметка, че водя постоянна психологическа битка. Не се предавам и постоянно търся начин да разреша този проблем с китката. Всъщност не искам да се боря с тениса - не искам да го намразя", продължи Дел Потро.

"Реших да претърпя нова интервенция и се надявам това да е за последно. Разгледах другите алтернативи, но ако искам пак да играя, само това е опцията. Продължавам да мечтая един ден пак да стъпя на корта", завърши тенисистът.