Шампионът от "ЮЕс Оупън" Хуан Мартин Дел Потро загуби сензационно с 4:6, 4:6 от френския квалификант Едуард Рожер-Васелин в първия кръг на турнира в Токио. След мача аржентинецът сподели, че не се е чувствал добре преди двубоя.

"Не се чувствах готов на 100 %. Всеки можеше да види това. Бях малко неразположен и имах болки в стомаха, но това не е причината, заради която загубих. Момчето показа добър тенис и се възползва от своите възможности. Всеки може да загуби, случва се", заяви Дел Потро, който бе поставен под номер 1 в схемата на турнира.

198-сантиметровият аржентинец смая света миналия месец, след като победи на финала на "ЮЕс Оупън" световния номер 1 Роджър Федерер с 3:2 сета и сложи край на господството на швейцареца в Ню Йорк. Носителят на рекордните 15 титли от "Големия Шлем" спечели 5 поредни трофея в "Голямата ябълка".

"Невероятно е. Аз го познавам по-добре, отколкото той мен. Може би заради това спечелих", заяви невярващият Рожер-Васелин след най-голямата победа в своята кариера./БЛИЦ