Русия почете две от най-силните си тенисистки. Елена Дементиева и Анастасия Мискина бяха приети в Залата на спортната слава. На церемонията те получиха призовете си от най-важната личност за тениса в страната – президентът на федерацията и капитан на отборите за “Купа Дейвис” и “Фед Къп” Шамил Тарпишев.

Двете тенисистки са на 30 години, но вече прекратиха кариерите си. Дементива стори това в края на миналия сезон, като мотивира изненадващото си решение си с желание за семейство. През лятото тя сключи брак с хокеиста Максим Афиногенов. В кариерата си Елена постигна връх през 2008 година, когато печели златния медал от Олимпиадата в Пекин. Тя има и два загубени финала в турнири от “Големия Шлем”, като достига до третата позиция в ранглистата.

Мискина е първата рускиня с титла от “Големия Шлем”. На финала на “Ролан Гарос” през 2004 година тя побеждава Дементиева с 6:1, 6:2. Малко след това Анастасия се изкачва до втората позиция в ранглистата. За последно тя игра мачове от Женската тенис асоциация през 2007 година. Година след това състезателката роди сина си Жена, като в момента е бременна отново.