Денис Истомин стартира с победа на турнира по тенис АТР 500 в Ротердам и очаква във втори кръг Григор Димитров или Миша Зверев. Узбекистанецът елиминира Аляж Бедене след успех с 6:3, 7:6(3).

Интересното е, че световният №76 загуби от този съперник в квалификациите в Ротердам само 24 часа по-рано. Истомин обаче влезе в основната схема като „щастлив губещ“ и се падна да играе отново с Бедене, постигайки важен реванш и класирайки се напред.

Гришо и Истомин могат да се срещнат за втори път в рамките на няколко седмици, след като българинът постигна победа на 1/8-финалите на "Аустрелиън Оупън".

През 2014-а Димитров се справя с този съперник и на турнира в Шанхай. Имат обаче и една среща от 2009 година в Безансон, в която Григор губи от Истомин.

За да се класира във втори кръг в Ротердам, шампионът от София Оупън 2017 първо трябва да елиминира Миша Зверев. Мачът им ще се играе утре.

Днес Григор стартира в турнира на двойки. Първата ни ракета ще излезе на корта около 17 часа в тандем с Люка Пуй от Франция, но задачата им е доста сложна, защото трябва да се изправят срещу третите поставени в схемата Иван Додиг и Марсел Гранойерс.


ПОДРОБНОСТИ ЗА ТУРНИРА В РОТЕРДАМ