Григор Димитров загуби с 4:6, 6:7 от Жил Мюлер (Люксембург) и отпадна във втория кръг на тенис турнира в "Куинс клъб" (Лондон).

Надпреварата в британската столица е третият турнир (след Стокхолм и Букурещ), в който българинът не успява да защити трофея си през тази година.
 
Загубата е втора за Димитров от Мюлер след тази през февруари в Ротердам с 2:6, 6:7. На 1/8-финалите Мюлер ще срещне победителя от мача между Анди Мъри и Фернандо Вердаско.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна с разменени сервис геймове и за двамата тенисисти, а Григор Димитров пропусна чудесна възможност за пробив в третия гейм. Тогава Гришо пропиля три брейк пойнта, след което Мюлер спечели подаването си. Резултатът се движеше гейм за гейм до 5:4 в полза на Мюлер, когато съперникът на Димитров записа пробив за крайното 6:4.
1aa_1.jpg

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна както и първия и двамата си разменяха победи в сервис геймовете до 6:6. Димитров поведе с 3:0 в тайбрека, пробивайки веднъж съперника, но след това предаде инициативата за 3:3 след пробив, а допуска още един за 6:4.
2aa.jpg
3aa.jpg