Петра Квитова отстрани защитаващата титлата си Анджелик Кербер на 1/4-финалите на турнира в Сидни. Чехкинята бе далеч по-агресивна и спечели висок процент от точките си на първи сервис, за да постигне впечатляващ успех с 6-4 6-1.

Това бе седма победа на Квитова над германската ѝ опонентка, а Кербер има 6 успеха. На полуфинал световната № 8 ще срещне Александра Саснович, която по-рано надви в два сета Тимеа Бачински. Другия полуфинал оформиха Ашли Барти и Кики Бертенс. Двубоят бе прекъснат на два пъти заради дъжд – веднъж при резултат 1-0 за Квитова в самото начало, а след това при 2-2. При третото си излизане на корта тенисистките най-накрая влязоха в ритъм.

При подновяването на играта германката имаше два брейкбола, тъй като водеше с 40-15 преди последното прекъсване. Квитова се справи с първия, но не съумя да отрази втората точка за пробив. Световната № 2 затвърди, а веднага след това пропусна да реализира на два пъти брейкбол. Чехкинята намери агресията си от посрещане и обърна осмия гейм от 15-40, за да върне пробива и да изравни за 4-4.

Следващите два гейма, а оттам и първия сет, отидоха в нейна полза. Кербер сервираше за оставане при 4-5, но не успя да се спаси от мощните ретури на опонентката. В четвъртия гейм на втората част Квитова поведе с 40-15 от посрещане, но пропусна общо три точки за пробив поради добрата защита на действащата шампионка. Мрежата обаче помогна на световната №8 при втория дюс, а след това тя пласира мощен уинър по правата от ретур, за да поведе с 3-1. Чехкинята затвърди, а след това Кербер ѝ даде цели 4 брейкбола. От четвърти опит Квитова се справи, като накара опонентката да сгреши удар в мрежата, и реализира скрития мачбол. Спечели лесно следващото си подаване и триумфира с 6-4 6-1.

TennisKafe.com