Националката на България за "Фед Къп" Диа Евтимова се класира за втория кръг на на турнира по тенис за жени "Изида къп" в Добрич с награден фонд 10 хиляди долара.
Поставената под номер 1 Евтимова записа убедителен успех на старта на основната схема над участващата с "уайлд кард" своя сънародничка Изабелла Шиникова с 6:0, 6:3 за около час, уточнява Гонг. Така тя си осигури 1 точка за класацията на УТА и 196 долара, а за място на четвъртфиналите ще срещне друга българка Силвия Желязкова.
"Щастливата губеща" от квалификациите Желязкова вчера отстрани Диан Шеймол (Франция) с 6:1, 6:2. Истински фурор в Добрич предизвиква европейската шампионка за девойки до 14 години Виктория Томова.  Тази сутрин деца от група "Щурче" към детска градина "Бодра смяна" в града се наредиха на опашка за автографи от Томова, която премина квалификациите и вчера се класира за втория кръг на "Изида Къп" след победа над рускинята Юлия Самусьова със 7:5, 6:4. Тийнейджърката с голямо удоволствие прие неочакваната среща и лично се ръкува с всяко едно дете.