Втората ракета на българския мъжки тенис Димитър Кузманов се класира за втория кръг на квалификациите на „Ролан Гарос“, след като се наложи над Марк-Андреа Хюслер със 7:5, 6:3. Срещата продължи 93 минути

Швейцарецът беше поставен под №16 в схемата на квалификациите и в обновената днес световна ранглиста на АТР е 120-и, докато Мико вече е 193-и.

Решителен за изхода на първия сет се оказа пробивът, който Кузманов направи в 12-ия гейм. След това българският тенисист осъществи брейк в подаването на съперника за 5:3 във втората част. Това му отвори широко пътя към победата, която той постигна с втория мачпоинт при собствен сервис.

Във втория кръг на квалификациите Димитър Кузманов ще играе срещу италианеца Флавио Коболи, който постигна победа с 6:3, 6:4 над Саша Геймар Вайенбург (Франция). Италианецът е 153-и в световната ранглиста на АТР.

При жените Виктория Томова и Изабела Шиникова ще изиграят първите си срещи в пресявките във вторник. Първата ни ракета е поставена под номер 10 в схемата и в първата си среща от квалификациите ще се изправи срещу британката Кейти Суон. Жребият отреди Шиникова да има за съперничка в първия квалификационен кръг рускинята Виталия Дятченко (№15 в схемата).