ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Григор Димитров коментира победата си над Лука Пуйе с 6:1, 7:6 (4), 6:1, с която за първи път в кариерата си се класира за третия кръг в турнир от Големия шлем. В следващия кръг на “Ролан Гарос” той ще се изправи срещу световния номер 1 Новак Джокович.

"Днешният мач бе труден заради времето, имаше прекъсвания, но се радвам, че спечелих бързо и се класирах за третия кръг. Радвам се, че най-сетне достигам до тази фаза в турнир от Шлема. Опитвам се да играя собствената си игра, да налагам стила си, да се забавлявам. Мисля, че усилията ми през последните месеци дават резултат”, коментира Димитров.

Според него в основата на успеха му стои смяната на треньора и подготовката, която води в Швеция.

“Прекарах повече от месец в Швеция, тренирах постоянно. Щабът ми е чудесен, има страхотни специалисти в академията. При треньора ми Микаел Тилстрьом всичко се получава лесно, защото освен голям специалист, той е и чудесен човек. За мен е важно в определени моменти да чувам това, от което имам нужда. Радващото е, че всички в академията имаме развитие", продължи хасковлията, който стана първият българин класирал се за третия кръг в турнир от Големия шлем.

Димитров сподели и чувствата отново да играе в Париж, след като до преди година се готвеше именно във Франция.

“Хубаво е да съм отново в Париж, чувствам се като у дома. Кортовете са страхотни. Никога не е лесно да играеш в турнир от Шлема, но се чувствам прекрасно, нямам проблеми с контузии", допълни Димитров.

Логично последва и въпрос за предстоящия му съперник на “Ролан Гарос” Новак Джокович и дали мачът им ще прилича на този от началото на месеца. Тогава Димитров успя да победи Ноле на Мастърса в Мадрид.

“Винаги е удоволствие да играеш срещу световния номер 1. В същото време обаче трябва да дадеш всичко от себе си в подобни срещи. Предстоящият мач с Джокович ще е съвсем различен от онзи в Мадрид. Сега ще играем в 3 от 5 сета и все пак турнирът е от Шлема. За Джокович този сблъсък ще означава повече, отколкото за мен. Аз съм се готвил именно за такива мачове. Очаквам го с нетърпение. Трябва да играя максимално дълго на върха на възможностите си. Досега не съм играл на Централния корт "Филип Шатрие", не знам как ще се чувствам. Да, тренирах, но по време на мач е различно. Дано бързо да намеря ритъма си", добави Григор.

Димитров за пореден път показа и че не обича да се шуми около личния му живот и връзката с Мария Шарапова. “Не знам защо има такъв интерес към мен, не обръщам внимание на това. Не е лесно, но това е част от играта", завърши Димитров.