Марат Сафин трябва да вложи цялото си сърце в тениса или просто е време да се откаже, заяви сестра му Динара, която е лидерка в световната ранглиста при жените. Бившият номер 1 при мъжете допусна загуби в девет от последните си десет мача, като във всеки един от тях можеше да нанусне корта като победител.

29-годишният руснак бе отстранен още в първия кръг на "Мастърс" турнира в Рим миналата седмица, като пропиля аванс от 6:2, 4:1 срещу Томи Робредо. Именно това накара Динара да реагира остро и да го посъветва да остави ракетата, ако не може да поддържа добрата си форма.

"Той знае, че ще сложи край на кариерата си в края на годината и му е тежко да се справи с този факт, обясни Сафина в Рим. - Лично аз мисля, че когато човек реши подобно нещо, той или просто трябва да го направи веднага, или да играе на ниво. При него не се вижда познатото високо равнище, така че просто трябва да прецени как е най-правилно да се действа при това положение. Брат ми трябваше да сложи край на кариерата си още през миналата година, но го отложи. Дори и за мен той си остава непредсказуема личност", завърши Динара./БЛИЦ