ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

България записа изключително голяма победа в в срещата от Световна група I за Купа Дейвис, след като дуетът Александър Донски и Александър Лазаров се наложиха над казахстантската звезда Александър Бублик и партньора му Александър Недовесов с 6:3, 6:3. Този успех запази шансовете ни в битката с Казахстан, след като вчера съперникът спечели двата мача на сингъл.

Срещата на двойки продължи 73 минути. Двубоят се игра пред препълнените със зрители трибуни на кортовете на ОББ Български национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина.

Българите не влязоха в мача по възможно най-добрия начин и допуснаха брейк в първия гейм. Донски и Лазаров не само отлично и веднага изравниха 1:1, но с отличния си синхрон с 4:1. В осмия гейм българите имаха и сетбол от посрещане, но опонентите им се измъкнаха, преди Донски и Лазаров да приключат сета – 6:3.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

След почивката българският отбор продължи да играе много по-добре от съперника. В много важни моменти Донски беше тенисистът, който взимаше лидерската роля, а двамата с Лазаров пробиха за 3:2. В следващите геймове Бублик и Недовесов имаха още повече проблеми, а накрая бяха пробити още един път за 6:3.

По-късно днес играят първите ракети Димитър Кузманов и Александър Бублик, а след това се срещат Янаки Милев и Тимофей Скатов. Входът за зрителите е свободен.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!