Българските тенисисти Александър Лазаров и Алекс Донски започнаха с победи на турнира в Ираклион (Гърция), който е с награден фонд 15 000 долара.

Лазаров надигра Павел Шумейко от Украйна, като му даде едва два гейма – 6:2, 6:0. Мачът продължи 81 минути. Миналата седмица Лазаров бе близо до полуфиналите в друг турнир от категория M15 на ITF в Ираклион. Той се представи силно, но отстъпи с 2-6 2-6 на третия в схемата Ишай Олиел.

Алекс Донски също започна с успех, след като надигра представителя на домакините Йоанис Стамулос от Гърция с 6:3, 6:3 за малко над час.

Както е известно, това са двама от българите, които ще се присъединят към играещия капитан Григор Димитров за новосформирания отборен турнир ATP Cup, който ще се проведе от 3 до 12 януари 2020 г. в Австралия. Там са още Димитър Кузманов и Адриан Андреев.

България попадна в група с Великобритания, Белгия и Молдова в Група C. Това отреди окончателният жребий на надпреварата. Мачовете на тима ни ще са в Сидни, като в първия дуел (на 3 януари) Григор Димитров повежда страната ни срещу Великобритания.