Националът на България за купа "Дейвис" Александър Донски се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Чалънджър" в Добрич с награден фонд от 36 900 евро.

26-годишният Донски, който участва в турнира с "уайлд кард", победи във втория кръг испанеца Макс Алкала Гури с 6:0, 5:7, 6:3 за 2 часа и 16 минути.

Българинът започна мача отлично и спечели първия сет без да изгуби гейм. Във втората част обаче играта се промени и Гури, който е с повече от 300 места по-напред от Донски в световната ранглиста, поведе с 4:0 гейма. Донски успя да изравни при 5:5, но последва нов пробив за Гури, който взе втория сет със 7:5.

Това не попречи на Донски и в третия сет той бе по-добрият играч на корта като реализира пробив в четвъртия гейм, който му стигна за победата.

За класирането си за четвъртфиналите той ще вземе 8 точки за световната ранглиста и 1030 евро от наградния фонд.

За място на полуфиналите Донски ще спори с победителя от мача между Лиам Драксъл от Канада и Ги Ден Уден от Нидерландия.

По-късно през деня Димитър Кузманов също ще се опита да се класира за четвъртфиналите. Негов съперник ще бъде латвиецът Роберт Щромбахс.