Александър Донски преодоля Якопо Беретини в първия кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър“ в Добрич с награден фонд 36 900 евро. Италианецът е брат на Матео Беретини, който в момента заема 91-о място в света. 

Донски, който влезе от квалификациите, се бори два часа и половина и спечели с 4:6, 6:1, 6:4, осъществявайки волеви обрат. Българинът позволи срещата да тръгне лошо за него от 3:1 до 3:4 в третия сет, но спечели следващите три гейма, а с това и мача. Това е трета поредна победа за него на турнира, който заработи 7 точки за световната ранглиста. Във втория кръг Донски ще играе срещу номер 329 в света Хуан Батиста Торес от Аржентина. 

Влезлият от пресявките български тенис-талант стартира неубедително и даде първото си подаване на италианеца. След това той опита да върне пробива в четвъртия и десетия гейм на първия сет, но в крайна сметка отстъпи с 4:6. Във втория сет българското момче показа сериозна класа, след като взе два пробива и от трети опит в последния гейм затвори сета с 6:1.

Третата част беше равностойна, като всеки от двамата на корта проби по веднъж подаването на другия до осмия гейм. Националът на България за Купа "Дейвис" успя да пробие за 5:4, а след това спечели последната част на нула и отива нататък. 

По-рано днес Пьотр Нестеров, участващ с "уайлд кард", победи с 6:0, 7:6(3) №297 в световната ранглиста Чезар Крецу от Румъния. Срещата продължи 99 минути. Българинът започна страхотно мача и спечели първия сет с 6:0 само за 25 минути. Във втората част Нестеров успя да навакса на два пъти пробив пасив, а при 6:5 пропусна четири мачбола при сервис на Крецу. Така се стигна до тайбрек. В него Пьотр поведе с 6:2 и затвори мача в своя полза със 7:3 точки. За успеха си Нестеров заработи 4 точки за световната ранглиста, а във втория кръг той ще играе срещу №337 в света испанец Николас Санчес Искиердо. 

Димитър Кузманов пък се отказа заради контузия при резултат 3:6, 0:1 срещу Робертс Щромбахс от Латвия.