Александър Донски се класира за полуфиналите на турнира на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Това е първи от трите поредни турнира за мъже в Санта Марина с награден фонд от по 15 хиляди долара и носещи точки за ранглистата на ATP.
 
След много силно представяне Алекс победи Олаф Печковски (Полша) с 6:1, 6:7(7), 6:0 след 2 часа и 16 минути игра. 

Донски взе убедително първия сет с пробиви във втория и в шестия гейм, но във втората част се стигна до тайбрек. В него българинът поведе с 6:1 точки, а след това пропиля и шестия си мачбол при 7:6 и допусна обрат. В решаващата трета част Донски не загуби нито гейм и без проблеми спечели мача. 

С успеха Донски заработи 4 точки за световната ранглиста, а за място на финала ще играе срещу победителя от мача между поставения под номер 3 Владислав Орлов (Украйна) и седмия в схемата Себастиан Джима (Румъния).

Тези турнири са поредната отлична възможност за българските тенисисти да трупат както точки за международните ранглисти, а също така и състезателен опит в своята страна.

Санта Марина e дългогодишен партньор на Българската федерация по тенис и успешното сътрудничество продължава и сега. Това са и поредните състезания от традиционно богатия календар в Санта Марина.