Александър Донски постигна трета поредна победа на силния турнир в Монастир (Тунир), който е с награден фонд 25 хиляди долара. След като прескочи квалификациите, големият ни талант постигна успех и в основната схема. Донски елиминира представителя на домакините Маждер Килани след зрелищен обрат - 4:6, 6:3, 6:4.

Мачът им продължи повече от три часа. Алекс блесна с 14 аса и няколко фантастични отигравания, с които заслужи адмирациите на публиката, въпреки че тя логично беше на страната на сънародника си Килани.  

Тенисистът от Тунис се представи много силно през миналата седмица, когато достигна полуфинал на друг турнир в родината си, в който Донски също игра.

Преди днешния мач Алекс постигна две победи в пресявките над Майк Морайнг от Германия с 6:3, 6:1 и срещу друг немец - Оскар Морайнг (7:5, 6:4).

Националът ни за Купа "Дейвис" ще играе и в турнира по двойки в Монастир. Донски в тандем с Максим Тихомиров от САЩ ще срещнат в първия кръг номер 2 в схемата Филип Бергеви и Маркус Ериксон от Швеция.