Александър Донски се класира на четвъртфинал на турнира от сериите Чалънджър в Сан Бенедето (Италия). Националът на България за Купа "Дейвис" и хърватският му партньор в надпреварата на двойки Звонимир Бабич успяха да елиминират представителите на домакините Лука Потенца и Августо Вирджили след 5:7, 6:2 (10:2).

Българо-хърватският тандем изоставаше в резултата след загубен много оспорван първи сет. След това обаче Алекс и Бабич напипаха верния ритъм и с редица майсторски отигравания изравниха, а в тайбрека бяха безупречни, спечелвайки го с убедителното 10:2 точки.

Срещата се игра при нечовешка жега, което максимално затрудни тенисистите. Термометрите показваха 35 градуса.

Алекс и Бабич заслужено продължават напред, след като изиграха брилянтен тайбрек. В него имаше куриозен момент. При преднина от 8:2 точки за българо-хърваткия тандем започна да звъни телефона на един от италианците. Мобилното устройство беше в сак до съдийския стол. Донски с право поиска преиграване на точката, което съдията уважи. Алекс се възползва по отличен начин и резултатът набъбна до 9:2, след което тандемът спечелиха срещата още с първия си мачбол.