Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Донски се представи страхотно в силния турнир на твърда настилка в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара. На полуфиналите на сингъл Алекс отстъпи драматично с 6:7(7), 6:1, 4:6 от третия в схемата Лукас Катарина от Монте Карло. Срещата продължи 2 часа и 46 минути и премина през много обрати. 

Донски се е борил като вълк срещу Катарина след кръвожадния тайбрек, загубен на 7 точки. След това нашето момче успява да направи цели три пробива и да вземе втория сет с 6:1.

След като Лукас Катарина повежда с 4:0 в третата част, Алекс е успял да намали изоставането до 4:5, но след това противникът му от Монте Карло е прибягвал до хитрост, обръщайки се за помощ към физиотерапевта, с което е прекъсвал мача. С по-големия си опит и хитрос монегаскът в крайна сметка успява да измъкне победата и да се класира на финала за сметка на Донски. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Преди този мач Алекс постигна три победи при само един загубен сет, като и на двойки достигна до полуфиналите, където вчера също отпадна драматично.     

Родният талант ще се завърне на позицията около 590-та в новата ранглиста. 

По пътя към полуфинала Донски успя да елиминира цели четирима японци общо в играта на сингъл и двойки.

На 1/4-финала българинът също впечатли, подобрявайки рекорда си по асове. Алекс постигна внушителните за ITF турнир 24 аса, а днес срещу Катарина се отчете с цели 11 аса.

Следващият турнир на Донски отново ще бъде в Тунис.

Снимки ГЕОРГИ КОЛЕВ/БЛИЦ: